Arin julkaisut

Sininen enkeli Kirja Mistake Media 2016

SELiv Annelie Söder on varakas helsinkiläinen arvotaiteen kerääjä. Hän asuu Bertel-miehensä kanssa isossa kaupunkitalossa Eirassa. Eräänä päivänä Liv löydetään kotoaan niska murtuneena.

Talon seinältä on kuoliniltana kadonnut hänen lahjaksi saamansa arvoton taidekopio. Kaikki kalliit alkuperäisteokset ovat tallella. 

Poliisin mielestä kyse on tapaturmasta. Jo varsin iäkkään naisen harha-askeleesta. Mutta vainajan sureva leski on vakaasti eri mieltä. Hänestä kyse on henkirikoksesta. Julmasta ja raa’asta ryöstömurhasta. 

Leski palkkaa tapausta tutkimaan monissa tuimissa liemissä keitetyn yksityisetsivä Jesse Hackmanin. Pian käy ilmi, että tapaus on osa kovaa kansainvälistä peliä.

Kymmenes Hackman-dekkari iskee lukijaan moukarin lailla. Se pursuaa tihenevää jännitystä, toimintaa ja huumoria. Niin kuin kovaksi keitetyn dekkarikirjallisuuden mestarilta sopii odottaa.

Helsingissä löydetään iäkäs nainen kuolleena kodistaan. Sitten huomataan arvotaulun hävinneen kodin seinältä.

 Ari Paulowin uusin kirja on 10. Jesse Hackman -dekkari.

 Vaikka toiminnan lähtöasema on Oulu, nyt kiinnepisteinä ovat Helsinki ja Tallinna. Erilaisuus tulee esiin eteenkin kolkossa ja lohduttomassa yleistunnelmassa.

Uusin dekkari on sekä puoleensavetävää että luotaantyöntävää luettavaa.

Tutkinta vie sisälle taidemaailmaan, keskelle häikäilemätöntä rikollisuutta ja väkivaltaa. Tutkinta alkaa pursua yllätyksiä, salaisuuksia, hämäräbisneksiä, kuolemaa ja pelkoa.

Uuden Jesse Hackman -dekkarin maailma on hymytön, armoton maailma. Ilo, veikeä huumori loistavat poissaolollaan.

Ari Paulow ei päästä lukijaa helpolla. Hän kirjoittaa intensiivisesti ja raa’asti.

Dekkari ei ole kevyttä lukemistoa, eskapismia todellisuudesta. Brutaalista loppukohtauksesta tulee mieleen David Fincherin Seven-elokuvan päätöskohtaus.

Romaani on kuin mustavalkoelokuvaa, täynnä lähizuumauksia, esineistä , tavaroista, henkilöhahmoista,

Väkivalta, brutaali toiminta nostavat päätään. Kolkko tunnelma ahdistaa.

Romaani on kertomus rikoksista, petoksista, valheista ja juonitteluista. Kenenkään ei voi luottaa. Se on tarina ihmiskohtaloista väkivallan, julmien tekojen, pelon ja rikollisuuden syövyttämässä maailmassa.

Dekkari jättää jäljen. Se herättää voimakkaita tunteita.

 

 – Juha Vähäkangas – Kaleva