Arin julkaisut

Taisteluhaukka Kirja Mistake Media 2017

Suomen ilmavoimien huippusalainen erikoiskuljetus joutuu yllätyshyökkäyksen kohteeksi Oulu–Jyväskylä-välillä. Isku onnistuu kaikista ennakoivista varotoimista huolimatta.

Miljoonalasti siepataan ammattisotilaiden silmien edestä. Samalla katoaa kaksi heidän päteviksi tiedettyä nuorta upseeritoveriaan.

Tapausta selvittämään perustetaan yhteistutkintaryhmä. Se kootaan Ilmavoimien esikunnan, Supon ja Puolustusvoimien tiedustelulaitoksen sisältä.

Katutason toimijaksi pestataan yksityisetsivä Jesse Hackman. Monista kovista kolhuista toipuva tunnettu oululaisdekkari.

Alkaa rankka taistelu väkivaltaa kaihtamatonta rikollisjoukkiota vastaan. Pelissä on panoksena kymmenien miesten, naisten ja lasten henki.    

Mutta Hackman ei ole nyt yksin. Hän saa apua naiselta, jolta sitä vähiten olisi odottanut.

Suomen ilmavoimien huippusalainen maantiekuljetus joutuu yllätyshyökkäyksen kohteeksi. Röyhkeää tekoa selvittämään pestataan Jesse Hackman.

Ari Paulowin uusin Jesse Hackman -kirja ei ole perinteinen kovaksikeitetty dekkari, vaan se on rikosromaani varustettuna trillerimäisillä nopeilla leikkauksilla ja useilla eri näkökulmilla.

Vaikka toimintaympäristö on tullut tutuksi aiemmista kirjoista, niin uudessa kirjassa on uudenlaista sähinää ja säpinää.

Tätä tapausta ei tutki yksinään Jesse Hackman. Hän pelastaa nuoren naisen vaikeuksista. Aisha Osman Khalidista tulee Jesse Hackmanin avustaja.

Tutkinta on kuin palapelin kokoamista.

(…) kirja on visuaalinen lukukokemus. Erilaiset äänet, ilmeet, tapahtumat voi nähdä, katsoa ja kokea.

 Jesse Hackmanin apuri Aisha Osman Khalid on uusi miellyttävä tuttavuus. Hän on myös harvinainen naishahmo trillerigenressä.

Naisapurin kasvu sivulauseesta päälauseeseen on tervetullut ja antaa ikääntyvälle Jesse Hackman -hahmolle uusia mahdollisuuksia.

Toimintaa enemmän mielenkiintoa uudessa kirjassa herättää Aisha.   Uusin Jesse Hackman -tarina on suvaitsevaisuuden  puolustuspuheenvuoro.

 

– Juha Vähäkangas – Kaleva